fcb.portal.reset.password

Aquest divendres, 25 de novembre, a les 21 hores, Barça TV estrena ‘Qui és el senyor B?’, que està dedicat a la figura de Josep Boter, descobridor de joves promeses barcelonistes i precursor de la tasca que va fer el mític Oriol Tort. Aquest reportatge es podrà veure al programa ‘Històries’, que s'estrenarà cada divendres a les 21 hores i es reemetrà dissabte a les 00.30 h i diumenge a les 14.15 h.

Josep Boter Mas (1906-1978) és un personatge molt desconegut que va dedicar la seva vida al Barça amb una feina molt eficaç i que des de l’any 1925 treballava per al FC Barcelona. Va ser el president barcelonista Joan Coma qui es va adonar que Boter tenia un do especial per descobrir joves promeses. L’any 1934, ja com a flamant descobridor de talents, Boter va fer els seus dos primers fitxatges, Escolà i Raich, els quals van arribar a ser figures llegendàries del FC Barcelona.

Després de la Guerra Civil (1936-39) el futbol base blaugrana va quedar molt malmès, però l’eficient labor del binomi format per Ramon Llorens i Josep Boter va aconseguir redreçar la situació. A la immediata postguerra Boter va ser l’encarregat de formar l’equip amateur barcelonista, que en la seva primera temporada (1939/40) ja va quedar campió de Catalunya. Des d’aleshores la seva tasca va ser formidable, amb milers i milers de joves jugadors observats durant moltíssims anys i un impressionant currículum. Boter va ser el descobridor des de la secretaria de futbol base d’una llarga llista de figures barcelonistes noms com Raich, Escolà, Calvet, Seguer, Basora, Biosca, Segarra, Manchón, Aloy, Bosch, Brugué, Gràcia, Tejada, Vergés, Estrems, Gensana, Olivella, Rodri, Celdrán, Sadurní, Camps, Eladio, Fusté, Rexach i Mora.

El 27 d’octubre del 1973 es va fer un homenatge al camp del Fabra i Coats, aleshores l’escenari dels partits del Barça Atlètic, el filial blaugrana. Aquell dia, més de vuitanta velles glòries barcelonistes es van alinear en equips que portaven els  noms de Sagibarba, Piera, Alcántara i Samitier. Entre els presents destacaven els noms de Bosch, Manchón, Tejada, Calvet, Fusté, Pereda, Re, Eulogio Martínez, Rifé, Gensana, Ramallets, Seguer, Olivella, Gràcia, Flotats, Vila i el mateix Ladislau Kubala, aleshores seleccionador espanyol. També hi va jugar el cantant Joan Manel Serrat. El xut d’honor el va fer Josep Boter juntament amb l’astre holandès Johan Cruyff, que no va poder jugar perquè debutava oficialment amb el Barça l’endemà al Camp Nou en partit de Lliga davant el Granada.

En aquest primer reportatge del programa ‘Històries’, que té una durada de 23 minuts, apareixen diferents testimonis que relaten experiències i anècdotes viscudes amb Josep Boter, com ara els exjugadors Ferran Olivella, Carles Rexach, Josep Maria Fusté, Pere Valentí Mora, Lluís Pujol i Paco Martínez; l’expresident Agustí Montal; els extècnics del futbol base Jaume Olivé i Xavier Comenges, i el doctor Ramon Cugat, jugador de les categories inferiors del Club.

La realització de ‘Qui és el senyor B?’ ha estat a càrrec de Marta Busquets, mentre que la redacció i el muntatge l’han fet Jaume Marcet i Paula Rabanal, respectivament. Podeu veure la promoció del programa ‘Qui és el senyor B?’ a través d’aquest enllaç.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();