fcb.portal.reset.password

Marc Muniesa, Marc Bartra i Sergi Gómez són els protagonistes d'aquest 'Porta 104' sobre com els futbolistes del filial han compaginat una campanya esportiva plena d'èxits a les ordres de Luis Enrique amb la tercera posició a Segona A amb bona temporada acadèmica en els seus respectius estudis.

Així, enguany fins a 10 esportistes del B han jugat al filial i han estudiat carrera universitària. És el cas de Rubén Miño, Marc Muniesa, Oriol Romeu, Carles Planes, Marc Bartra, Illie, Andreu Fontàs, Sergi Gómez, Sergi Roberto i Martín Montoya.

Tres exponents de luxe

Muniesa, Bartra i Gómez són doncs només els exponents d'aquesta llista d'universitaris. Barça TV els acompanya en un trajecte des de les seves respectives universitats, a la Masia i finalitzant el recorregut al Miniestadi. Allà els futbolistes fan balanç de la temporada esportiva i dels seus reptes de futur.

En aquest espai, però, l'èmfasi es posa en la singularitat de la coincidència en un mateix equip de tants universitaris. Els protagonistes expliquen que això es deu en bona part als valors que s'impulsen des de la Masia. "Si ets allà, a la Masia, has d'estudiar sí o sí!", explica Marc Bartra, clar sobre la importància de seguir la seva formació, tot i els nombrosos reptes de futur que poden tenir entre les botes.

El valor de la Masia

Així, Marc Muniesa, per exemple, estudiant de primer d'Administració i Direcció d'Empreses a l'Institut Químic de Sarrià de la Universitat Ramon Llull, justifica aquesta coincidència de joves acadèmicament preparats al Barça B. "Abans la gent que estava als filials era més gran. Hem estat un grup bastant jove, d'aquí. Tots els que estudiem venim junts pràcticament des del Cadet i el Juvenil. Ser a la Masia et fa madurar, estàs lluny dels teus i de casa i et recolzes en aquests companys i aquest grup d'amics que som", explica el defensa en aquest reportatge. I és que una de les intrahistòries que se'n desprèn és que l'èxit del Barça B, segons els mateixos protagonistes, és perquè són "un grup d'amics"; una família.

Tots tres protagonistes, Sergi Gómez, Muniesa i Bartra han tingut el privilegi de debutar amb el primer equip i el seu somni és triomfar al Camp Nou. Tot i això, no tenen previst oblidar la seva formació per aquest objectiu. Els tres revelen que els mateixos tècnics, tant Luis Enrique com Guardiola, en determinats moments de la temporada els han preguntat pels estudis, així com també els han insistit perquè no els abandonin.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();